Aktualno 

U povodu 24. rođendana Koprivničko-križevačke županije razgovarali smo sa županom Darkom Korenom

Koprivničko-križevačka županija proslavila je svoj 24. rođendan pa smo razgovarali sa županom Darkom Korenom o događajima koji su obilježili proteklu godinu, njegovom izlasku iz HSS-a, Piškornici, Bolnici, proračunu i suradnji s Gradom Koprivnica.

Što se značajno dogodilo od posljednje proslave Dana Županije?

Događalo se mnogo toga. Iza nas je mnogo truda i rada, ali i ostvarenih projekata i rezultata. Vjerujem kako smo mogli  i više, no važno je znati da ne ovisi uvijek sve o nama niti možemo planove ostvarivati brzinom kojom smo zamislili. Usudio bih se reći da smo kontinuiranim ulaganjima u školstvo, zdravstvo, gospodarstvo i socijalnu skrb žiteljima ove Županije stvorili uvjete za veću kvalitetu života na svim područjima. Najviše dojmova ostavljaju ostvareni projekti, oni vidljivi, poput sagrađenih objekata, kao i oni manje vidljivi, primjerice sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola. Nijedna županija u Hrvatskoj za tu namjenu ne izdvaja toliko novaca kao mi, a riječ je o šest milijuna kuna iz vlastitog proračuna.

Nama se čini da je oporba najviše kritizirala doneseni proračun za ovu godinu nazvavši ga nezakonitim. Kakvu su odluku o tom pitanju donijele mjerodavne institucije?

Funkcija oporbe je da kritizira i da pokuša smijeniti onog tko je u poziciji. Kod zadnjeg proračuna, oporba predvođena Lackovićem dala si je izniman trud ne bi li u tome uspjela. Proračun je donesen zahvaljujući razboritosti i odgovornosti većine u Skupštini i on je zakonit. Tehnička pogreška kod samog prikaza proračuna apsolutno nije razlog njegovog pobijanja i gospodinu Lackoviću bi bilo bolje da se posveti proračunu Grada Đurđevca, jer tamo ima mnogo većih problema, koje on, kako sada izgleda, namjerava ostaviti nekom drugom.

Više čitajte u tiskanom izdanju…

Related posts