Aktualno 

Sinovi će pokušati naslijediti očeve fotelje, oporba će žestoko napadati poziciju

O kandidatima za gradonačelnike naša tri grada pisali smo u nekoliko navrata, baš kao i o kandidatima za funkciju župana. Sve vrijeme ostalo je nepoznato tko će biti kandidati za načelnike općina, jer čini se da pregovori unutar i između stranaka tu najviše zapinju. Stoga donosimo popis kandidata za koje se gotovo sigurno zna da će se uključiti u izbornu utrku sljedeći mjesec. Nažalost, stranke i pojedinci još nisu načisto koga kandidirati u nekim općinama pa je zato ovaj popis nepotpun.

Krenimo prvo s nezavisnim kandidatom i recimo da Branko Kolar, aktualni načelnik Općine Fradinandovac još nije siguran hoće li ući u utrku za novi mandat.

– Nudio sam suradnju svim strankama osim HDZ-u i Mreži, ali za sada svi šute. Iskreno, još nisam siguran hoću li se ponovno kandidirati. Odgovor na to pitanje moći ću vam dati sljedeći tjedan – rekao je Kolar. Koga će kao kandidata za tamošnjeg načelnika istaknuti ostale stranke, još nije poznato.

– Previše sam vremena i truda uložio radeći kao načelnik Općine Gornja Rijeka i bilo bi mi žao da sve to netko uništi. Stoga ću se kandidirati još jedan mandat kao nezavisni kandidat – rekao je aktualni načelnik Darko Fištrović koji se nada da će ga u kandidaturi poduprijeti HSS, HNS i SDP. Tko će mu biti protukandidat, znat će se idući tjedan.

Interesantno će biti u Drnju. Aktualni načelnik Slavko Loth zaželio se odmora pa će stoga HDZ u političku utakmicu ubaciti njegova sina Daniela Slavka Lotha. Njegov protukandidat bit će SDP-ov Zoran Novak, a govori se da bi i HSS-ova Ana Šimunić mogla ući u utrku za najvišu općinsku funkciju.

Više čitajte u tiskanom izdanju…

Related posts