Aktualno 

Olivija Jakupec, predsjednica NO-a RK Podravka otvoreno o aktualnim klupskim temama

Piše: Vedran Tkalec

Unatoč nešto skromnijim rezultatima posljednjih godina, RK Podravka Vegeta i dalje je najtrofejniji ženski sportski kolektiv u Hrvatskoj te jedan od uspješnijih europskih kada je rukomet u pitanju. Istina, europski trofeji daleka su prošlost, no na tlu Lijepe naše podravkašice su i dalje neprikosnovene, stoga ne čudi što mnogi Koprivnicu nazivaju gradom juhe, Vegete, ali i ženskog rukometa. S druge strane, ima i onih koji tvrde da klub živi na starim stazama slave, a istina je vjerojatno negdje u sredini, jer činjenica je da Nadzorni odbor i klupski čelnici ne raspolažu s financijskim sredstvima kakva su se nekada vezala uz klub, štoviše, pazi se na svaku kunu, pa čak i lipu. Najbolji dokaz tome je podatak da je Podravkin kadar danas popunjen isključivo domaćim igračicama, što desetljećima nije bio slučaj, a rezultat toga je i rano ispadanje iz europskih natjecanja, na što razmažena koprivnička publika nije navikla. Kažu, ipak je Podravka klub s najviše nastupa u Ligi prvakinja. To je istina i veličina kluba nije upitna, najbolje se mogla vidjeti predlani, na obilježavanju 60. obljetnice, ali stvarnost je trenutno nešto drugačija i s njom se mora pomiriti. Napomenula je to i predsjednica NO-a Olivija Jakupec, koja je na čelo kluba izabrana prije dvije i pol godine, u trenutku kada je RK Podravka proživljavala vjerojatno najteže dane. Sa svojim malim timom hrabro se uhvatila posla i minus, koji su iza sebe ostavili oni koji su se svojevremeno kleli u klub, a ustvari su ga koristili za razno razne malverzacije, iz godine u godinu sve je manji. Potvrdila nam je to prva žena kluba ovih dana, kada smo s njom porazgovarali o aktualnim klupskim temama, rezultatima koji su iza nas, ali i onome što nas čeka u narednom periodu.

GP: Za početak, može kratki osvrt na odigranu polusezonu, u kojoj smo svjedočili uspješnim domaćin nastupima, ali i ne tako uspješnim europskim?

Nakon odigrane polusezone, s obzirom na maksimalan učinak, što se tiče hrvatskog prvenstva možemo apsolutno biti zadovoljni. U europskim natjecanjima smo kroz kvalifikacije za Ligu prvakinja imali po jednu pobjedu i poraz, što nažalost nije bilo dovoljno za prolazak. Kada je riječ o EHF Kupu, ždrijeb nam je u kvalifikacijama za ulazak u grupnu fazu dodijelio njemački Bietigheim. Riječ je o suparniku koji u ovom trenutku ima dosta kvalitetniji i bitno iskusniji igrački kadar te koji je u dvije odigrane utakmice pokazao više i zaslužio prolazak dalje.

Više čitajte u tiskanom izdanju …

Related posts