Aktualno 

NAKON VIŠETJEDNOG RAZMATRANJA, ODLUKA JE PALA: Koprivnica će dobiti novu zgradu vrtića

Grad Koprivnica definitivno će graditi novi vrtićki objekt. Ova odluka rezultat je višetjednih razmatranja kojima se željelo doći do odgovora na pitanje što je isplativije, adaptirati postojeće objekte ili će graditi potpuno novi vrtić.

– O temi gradnje novog vrtića razgovarat ćemo i sljedeći tjedan u Gradu, ali već sada mogu kazati da se definitivno ulazi u ovu investiciju – rekla nam je Ida Šipek, ravnateljica Gradskog dječjeg vrtića Tratinčica.

U razgovoru s ravnateljicom, doznali smo da je spomenuti zaključak tek prvi korak prema grdnji nakon kojeg se nameću daljnja pitanja, a odgovore na njih trebala bi ponuditi struka.

– U ovoj fazi promišljanja došli smo tek do zaključka koji kaže da bi nas adaptacija postojećih objekata koštala više nego gradnja novog. Stoga trenutno raspolažemo s  dvije osnovne ideje, graditi samostojeći objekt ili nadograditi neki od postojećih. Arhitekti i građevinare su ti koji će razmrsiti navedenu dilemu – navodi Šipek i dodaje da lokacija novog vrtića još nije utanačena kao ni rokovi za početak i kraj gradnje.

Više čitajte u tiskanom izdanju…

Related posts