Aktualno 

Ludbreška tvrtka Ducati Komponenti planira nove investicije u vrijednosti 5 milijuna eura i zapošljavanje još stotinjak ljudi

Na Danima ludbreške Svete nedjelje smo svake godine i promoviramo zelenu energiju, naše električne bicikle i četverocikl te punjače za električne automobile. Prije dvije godine Hrvatska pošta je temeljem javnog natječaja naručila 180 električnih bicikala, vrijednosti 2,9 milijuna kuna. Naša kompanija orijentirala se najviše prema zelenoj energiji i stranom tržištu gdje izvozimo čak 97 posto proizvodnje – rekla je Ksenija Jertec, direktorica prodaje Ducati Komponenti.

U sklopu nedavno održanog sajma „Dani ludbreške Svete nedjelje“ posjetili smo štand tvrtke Ducati Komponenti koja posluje u sastavu talijanske grupacije Ducati sa sjedištem u Bologni. Ducati Energia svoju slavu duguje braći Ducati, koji su osnovali Ducati Company 1926. godine. Danas se Ducati Energia smatra jednom od najvažnijih tvrtki u Bolonjskom području s otprilike 900 zaposlenika u devet tvornica širom svijeta. Na štandu su bile izložene poznate Ducatijeve inovacije jedinstvene na hrvatskom tržištu: Električni četverocikl FreeDuck4 i električni bicikl FreeDuck2, ali i punionica za električna vozila. Na samom trgu postavljeno je solarna punionica za punjenje električnih bicikala, laptopa te mobiteli u obliku drveta, odnosno krošnje s noćnim LED svijetlima u obliku listova.

O planovima tvrtke koje je uvijek ulagala u istraživanje i razvoj standarda visoke tehnologije razgovarali smo s direktoricom prodaje Ksenijom Jertec.

– Kao kompanija radimo na području Ludbrega od 2002. godine, znači nekih 15-tak godina smo prisutni na hrvatskom tržištu. Počeli smo s nekih 30-tak zaposlenika, a danas smo ozbiljna kompanija koja broji gotovo 140 zaposlenih, a u sljedećih pet godina planiramo napraviti investiciju kojom bi zaposlili sigurno još stotinjak ljudi te povećali prihode za nekih 15 posto. Na Danima ludbreške Svete nedjelje smo svake godine i promoviramo zelenu energiju, naše električne bicikle i četverocikl te punjače za električne automobile. Prije dvije godine Hrvatska pošta je temeljem javnog natječaja naručila 180 električnih bicikala, vrijednosti 2,9 milijuna kuna. U budućnosti planiramo opremiti novu halu koju smo otvorili početkom ove godine s proizvodnjom srednje naponskih kondenzatora – rekla je Jertec i istaknula kako je kompanija ove godine imala čak 15 milijuna eura prihoda.

Related posts