Aktualno 

Ledinski: Javne rasprave neće biti jer smo mi tako odlučili

Koprivnički park koji je okvalificiran kao najljepši dio grada i kulturna baština od iznimne vrijednosti, prijeti devastacija najavljenom obnovom koju potencira Gradska uprava, zaključak je konferencije za novinare koju su u srijedu sazvali povjesničar umjetnosti Marijan Špoljar i arhitekt Antonio Grgić.

Pred sam kraj obraćanja Špoljara i Grgića, naišao je gradski pročelnik zadužen za društvene djelatnosti Darko Ledinski koji je imao potrebu objasniti o čemu se zapravo radi kad je u pitanju najavljeno preuređenje parka.

 

– Meni je važno mišljenje stotina djece koja su rekla da je Božićna bajka održana na odličnoj lokaciji. Takvo je mišljenje izrazila većina građana koju sam ovdje saslušao – istaknuo je Ledinski.

Na novinarsko pitanje treba li u slučajevima zaštite prostora visoke kulturne vrijednosti slušati dojmove takozvane većine ili bi ipak trebalo konzultirati struku Ledinski je odgovorio:

– To da se Špoljar i Grgić proglašavaju vrhovnim umovima i da je njihovo mišljenje konačno, pa to je pregenijalno. Ja ću se tako sutra proglasiti ekspertom za modu i svakoj ću dami objašnjavati što treba, a što ne treba odjenuti – rekao je diplomirani psiholog Ledinski o arhitektu Grgiću i povjesničaru umjetnosti Špoljaru.

Više čitajte u tiskanom izdanju…

Related posts