Aktualno 

Koprivnički investitor dobio nepravomoćni spor protiv stanara Martinovke

Piše: Ozren Špiranec

Darko Grošić stepenicu je bliže početku gradnje zgrade koja bi jednog dana trebala niknuti u središtu Koprivnice, na Florijanskom trgu, točnije ispred zgrade Martinovke. U korist ovog investitora nedavno je donesena nepravomoćna presuda na Općinskom sudu u Koprivnici, kojom je tužiteljima, inače suvlasnike poslovno-stambene zgrade Martinovka, odbijen zahtjev za ostvarivanje prava služnosti prolaza i provoza kroz parcelu na kojoj bi trebao niknuti spomenuti objekt.

Grošić nam kaže kako je ovo tek mali korak naprijed jer još ima nekoliko sporova na kojima će dokazivati pravo gradnje na parceli koju je svojedobno, na dražbi, kupio od Grada Koprivnice.

– Bilo je više dražbi na kojoj je Grad prodavao spomenutu parcelu, ali interesa za kupnju nije bilo. Na posljednjoj dražbi, kao kupac, pojavio sam se jedino ja i kupio gradsku česticu za 1,1 milijun kuna. Tužitelji mi, tijekom rasprava, nisu osporavali vlasništvo, ali žele da im se kroz tu istu česticu osigura prolaz do njihova objekta, iako se do njega može doći kroz Ulicu Ivana Generalića. Njih nitko nije priječio da se pojave na nekoj od dražbi i da sami kupe sporno zemljište. Sad bi na tuđem, htjeli svoje – kaže Grošić.

Više čitajte u tiskanom izdanju …

Related posts