Aktualno 

Gradsko vijeće omogućilo Komunalcu obavljanje čak 170 djelatnosti

Vijećnici koprivničkog Gradskog vijeća u utorak su održali svoju najvjerojatnije posljednju sjednicu u ovom sazivu pa su na ekspresan način izglasali, ni manje ni više, nego 40 točaka dnevnog reda.

– Zadnjim izmjenama Komunalac je stekao pravo na obavljanje 153 različite djelatnosti. Danas, nekoliko mjeseci kasnije, Gradsko vijeće će mu omogućiti obavljanje čak 170 djelatnost, među kojima je kinodjelatnost, organiziranje kazališnih predstava i drugo. Naši obrtnici te mali i srednji poduzetnici sa strahom gledaju na svako takvo proširenje jer očekuju da će se gradska tvrtka početi baviti njihovim poslovima i time im postati nelojalna konkurencija. Imali ste monopol na odvoz smeća i na opskrbu plinom i sve ste to uspjeli izgubiti. Čini se da ulaskom u poslove naših obrtnika i poduzetnika želite nadoknaditi izgubljeno – rekao je Forjan dometnuvši kako cijela ova priča miriše na stvaranje koprivničke verzije Zagrebačkog holdinga.

Jakšić mu je odgovorio kako je priča s Holdingom zgodna stilistička usporedba, a spomenuta kinodjelatnost i organiziranje kazališnih predstava imaju smisla kao nove djelatnosti gradske tvrtke kada se uzme u obzir da ona upravlja Domom mladih.

Više čitajte u tiskanom izdanju…

Related posts