Aktualno Fotogalerije 

[FOTO] Lovro Štefan: Uživam jer učimo kroz igru, a programiranjem se mislim i dalje baviti

Petnaestak školaraca nižih razreda osnovne škole ove je srijede u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović sudjelovalo na radionici robotike na kojoj su na jednostavan i zanimljiv način učili osnove programiranja micro:bit džepnih računala. U svijet uzbudljive nove tehnologije uveli su ih voditelji radionice,  knjižničarka Ida Gašpar i predavač Matija Kolarić, a koliko smo mogli vidjeti mali zaljubljenici u informatičke novotarije svojim su angažmanom na najbolji način pokazali kako se proljetni školski praznici mogu provesti kreativno.

Većina školaraca po prvi puta se susrela s micro:bit računalima, no bilo je i onih malo iskusnijih koji već neko vrijeme barataju ovim vrlo zanimljivim i efikasnim džepnim računalima. Među njima je i Lovro Štefan, učenik trećeg razreda koprivničke Osnovne škole Đuro Ester koji je kazao da je u sklopu nastave imao prilike raditi s micro:bitovima, a s veseljem se odazvao i na radionicu u gradskoj knjižnici.

– Ovo nije prvi puta da koristim ovakav tip računala jer se i naša škola opremila micro:bit uređajima. Na satovima robotike smo imali prilike isprobati sve funkcije i odmah mi se dopalo jer nije zahtjevno programirati. Osim toga, nastavnica nas je upoznala i s robotikom, a imamo i nekoliko robota koje smo naučili programirati i njima upravljati. Sjajno je i uživam jer učimo kroz igru, a mislim se i dalje time baviti – rekao je Lovro te otkrio kako je nedavno bio na izletu u jednoj tvornici u kojoj je vidio velike robotske ruke koje su na njega ostavile snažan dojam.

Više čitajte u tiskanom izdanju…

Related posts